“Seki Rokako”, Ro-ro containerschip, 1981, reparatie.

Foto boven: Het Japanse roll-on/roll-off containerschip “Seki Rokako” arriveerde eind maart 1981 bij de RDM voor reparatie.

Snelle reparatie van “Seki Rokako”. 
Het Japanse roll-on/ roll-off containerschip “Seki Rokako” arriveerde eind maart 1981 bij de RDM voor het ondergaan van een zeer gevarieerd reparatieprogramma. Op scheepsbouwgebied betrof het de reparatie van de schade aan SB-vóór ter plaatse van wingtank no. 3 en 4, alsmede het repareren van schade aan de sternramp aan de achterzijde van het schip. Dit is de reusachtige neerklapbare rij-op/ rij-af klep. 
Omvangrijke werkzaamheden werden verricht in de machinekamer. De 16 cilinder Pielstick PCV2 hoofdmotor werd danig onder handen genomen. Alle cilinderkoppen werden in de werkplaats volledig overhaald, waarin begrepen het slijpen van alle kleppen en klepzittingen. Ook de zuigers werden verwijderd en schoongemaakt. Tenslotte zijn er nog diverse krukaslagers open geweest voor controle. 
Het vernieuwen van alle zeewaterafvoerleidingen van de luiken en het uitvoeren van diverse andere werkzaamheden completeerden het arbeidsintensieve reparatiekarwei. De zeer korte oplevertijd en een geslaagde proefvaart over de Nieuwe Waterweg tot op de Noordzee stemden kapitein en eigenaars tot volle tevredenheid.

Omschrijving: 
Het Japanse roll-on/roll-off containerschip “Seki Rokako” arriveerde eind maart 1981 bij de RDM voor het ondergaan van een zeer gevarieerd reparatieprogramma. 

Citaten: 

Artikelen: 
– Snelle reparatie van “Seki Rokako”, Nieuws van de RDM, april/ mei 1981.