“Riva”, vrachtschip, 1981, rep. schroefasleiding.

Foto boven: Het Griekse vrachtschip “Riva” kwam in 1981 in dok bij de RDM door een warmloper van de schroefasleiding.

Reparatie schroefasleiding “Riva” razendsnel uitgevoerd. 
Het Griekse vrachtschip “Riva” (15.371 dwt) was onderweg van Bilbao naar Hamburg, toen plotsklaps onherkenbare zwaar rommelende geluiden onder uit het schip kwamen. Dat deugde niet en uit nood zocht men heil bij de RDM. In dok bleek als gevolg van een warmloper de schroefas en schroefaskoker onherstelbaar beschadigd. Meteen na aankomst aan de werf werd een begin gemaakt met het demonteren van de schroefasleiding. De nieuwe schroefaskoker werd gegoten door de RSV Gieterij te Middelburg en werd vervolgens naar onze machinefabriek getransporteerd, waar verdere bewerking plaats vond. Met de reserve schroefas en allerlei nieuw gefabriceerde onderdelen kon daarop de asleiding weer worden opgebouwd en uitgelijnd. Na met succes te hebben proefgedraaid, verliet het schip kort daarop de werf. Ook dit karwei was binnen de gestelde tijd en tot volle tevredenheid van de opdrachtgever geklaard. 
(Bron: Nieuws van de RDM, jan/ febr/ mrt 1981) 

Omschrijving: 
Bij het Griekse vrachtschip “Riva” bleek in dok dat, als gevolg van een warmloper, de schroefas en schroefaskoker onherstelbaar beschadigd waren. Deze werden door de RDM binnen de gestelde tijd en tot volle tevredenheid van de opdrachtgever gerepareerd. 

Citaten: 

Artikelen: 
– Reparatie schroefasleiding “Riva” razendsnel uitgevoerd, Nieuws van de RDM, jan/ febr/ mrt 1981, blz. 12: PB-1981-01-02-03.pdf.

Bronnen: 
– Artikelen hierboven.