Reactordrukvat, 1970, Philippsburg-1 (D)

Foto boven: Het geopende reactordrukvat van de voor onderhoud stilgelegde kerncentrale Philippsburg (D).

RDM boekte weer een reactorvat.
Op 24 maart 1970 is bekend geworden dat ons bedrijf wederom opdracht heeft gekregen voor de levering van een kernreactorvat. Daarmee steeg het aantal opdrachten voor reactorvaten welke wij in portefeuille hebben tot 12. Rekenen wij daarbij de drie vaten (Dodewaard, Nuclenor en Mühleberg) die reeds werden opgeleverd, dan kan worden gesteld dat de RDM in Europa tot de belangrijkste producent van reactorvaten is uitgegroeid.
De nieuwe opdracht betreft het reactorvat voor de 900 MW kerncentrale Philippsburg, die bij Karlsruhe door Kraftwerk Union voor rekening van Nord Badenwerk Energie-Versorgung Schwaben GmbH (KBE) wordt gebouwd. Deze centrale zal in 1974 worden opgeleverd.
De opdracht voor de levering van het vat kreeg de RDM van A.E.G.-Telefunken, die voor de centrale Philippsburg de komplete nucleaire installatie met een kokendwater reactor levert. De als hoofdleverancier optredende RDM zal het reactorvat bouwen in samenwerking met de Italiaanse maatschappij Breda Termomeccanica e Locomotive (Milaan) en het Zwitserse bedrijf Gebr. Sulzer (Winterthur).
Het ongeveer 21 meter hoge drukvat heeft een inwendige diameter van ongeveer 5,80 meter en een gewicht van ca. 600 ton.
(Bron: Nieuws van de RDM, april 1970)

Omschrijving:
Het ongeveer 21 meter hoge drukvat van de kerncentrale van Philippsburg (D) heeft een inwendige diameter van ongeveer 5,80 meter en een gewicht van ca. 600 ton.

Citaten:

Artikelen:
– RDM boekte weer reactorvat, bedrijfsblad Nieuws van de RDM, april 1970, blz.3 PB-1970-04.pdf.

Bronnen: