m.s. “Sea Lion”, pijpenlegschip-kraanschip, 1975, 2000 tons kraan.

Foto boven: De ertstanker m.s. “Sea Lion” die omgebouwd gaat worden tot een gecombineerd kraanschip-pijpenlegschip.

Opdracht tot ombouw van de “Sea Lion”. Onlangs verkreeg Wilton-Fijenoord in RSV verband de opdracht voor het verbouwen van het m.s. “Sea Lion” (ex “Sea Swallow”) van ertstanker tot gecombineerd kraanschip-pijpenlegger. De opdrachtgever is de Panama Europe Offshore Shipping Company Inc. te Panama. De Netherlands Offshore Company B.V. in Delft zal het schip na gereedkomen charteren. Dit in verband met het uitvoeren van installatiewerkzaamheden en het leggen van pijpleidingen ten behoeve van de olie- en gasindustrie. 
In verband met het aan boord opslaan van pijpen en het lassen en bewerken ervan zullen uitgebreide voorzieningen worden aangebracht. 
Wilton-Fijenoord kreeg in RSV verband de opdracht voor het verbouwen van het m.s. “Sea Lion” (ex “Sea Swallow”) van ertstanker tot gecombineerd kraanschip-pijpenlegger. Tevens zal een 2.000 tons kraan worden geïnstalleerd. De laatste zal worden geleverd door de American Hoist Company Inc. 
De Rotterdamsche Droogdok Maatschappij zal deze kraan installeren. Het geheel dient op 31 december 1975 te worden opgeleverd. 
(Bron: Nieuws van de RDM, februari 1975) 

Omschrijving:
Na de ombouw van m.s. “Sea Lion” van ertsschip tot pijpenlegschip door WF zal de RDM een 2.000 tons kraan op het schip installeren. Deze laatste zal worden geleverd door de American Hoist Company Inc. 

Artikelen:
– Opdracht tot ombouw van de “Sea Lion”, Nieuws van de RDM, februari 1975, blz. 9: PB-1975-02.pdf.

Films: Wilton-Fijenoord journaal 1975 + Wilton-Fijenoord journaal 1976.

Bronnen:
– Stadsarchief Rotterdam.