“Golden Alliance”, bulkcarrier, 1979, aanvaring.

Foto boven: De Liberiaanse bulkcarrier “Golden Alliance” kwam half februari 1979 met een flinke aanvaringsschade.

“Golden Alliance” voor spoedreparatie aan de werf.
De Liberiaanse bulkcarrier “Golden Alliance” arriveerde half februari 1979 aan onze werf met een flinke aanvaringsschade. 
Een reparatie opdracht die onze afdeling Reparatie door gunstige condities, waarbij vooral de tijdsfactor een rol speelde, in de wacht heeft gesleept. Een spoedkarwei dus. De foto geeft een goed overzicht van de omvangrijke schade aan het brugdekhuis. Al het verwrongen staal werd in twee dagen tijd verwijderd. De vervaardiging en aanbouw van nieuwe delen vroeg slechts één week tijd. Gezien de barre weersomstandigheden een sterk staaltje, maar ook de goede samenwerking tussen de verschillende vakgroepen en de assistentie van de Scheepsbouwwerkplaats S&0 maakte dit mogelijk. Tevens is een gedeelte van de huid vernieuwd. In totaal is er ruwweg 40 ton staal verwerkt. 
Vanzelfsprekend omvatte de reparatie ook het volledig inrichten van de herstelde hutten. Tezelfdertijd onderging het schip een dok- en verfbeurt. 
(Bron: Nieuws van de RDM, jan/feb/mar 1979) 

Omschrijving:
De Liberiaanse bulkcarrier “Golden Alliance” arriveerde half februari 1979 aan onze werf met een flinke aanvaringsschade, voornamelijk aan het brugdekhuis. 
In totaal werd er ruwweg 40 ton staal verwerkt. Vanzelfsprekend omvatte de reparatie ook het volledig inrichten van de herstelde hutten. Tezelfdertijd onderging het schip een dok- en verfbeurt. 

Artikelen:
– “Golden Alliance” voor spoedreparatie aan de werf, Nieuws van de RDM, jan/feb/mar 1979, blz 5: PB-1979-01-02-03.pdf.

Bronnen: 
– Artikelen hierboven.

Film: Stadsarchief Rotterdam.