Evangelisatieschip “Logos”, 1976, dokbeurt.

Foto boven: 20-10-1976. Het evangelisatieschip “Logos” in dok 7.

“Logos”, een oude bekende, was weer even aan de werf. 
De 2500 tons metende “Logos” onderging in 1970 een dokbeurt in dok 7.

De werkzaamheden in 1976 omvatten onder meer knippen en scheren, het verven van de romp en roerwerk.
Als bekend is de “Logos” het evangelisatieschip van de wereldomvattende organisatie “Operatie Mobilisatie”. Deze organisatie heeft zich ten doel gesteld het evangelie over de gehele wereld te verspreiden, zonder daarbij een bepaalde kerk of groepering aan te hangen. Uiteraard bestaat er wel een nauwe samenwerking met alle kerken en groeperingen in de wereld. 
Vrijwilligers 
De bemanning bestaat uit vrijwilligers van diverse nationaliteiten. Zij hebben vanuit hun doelstelling alle materiële denkbeelden overboord gezet en leven hoofdzakelijk van hetgeen hun van alle kanten wordt geschonken. Die schenkingen vinden plaats in de vorm van geld, voedsel etc. Verder trachten zij door verkopen van allerlei boeken en publicaties – en niet alleen op evangelisch terrein – in hun behoefte te voorzien. Aan boord beschikken zij voorts over een eigen drukkerij, een school voor het onderwijs van hun eigen kinderen en diverse Volksbusjes, waarmee zij zich aan land verplaatsen. In de volledige overtuiging, dat de bijbel het onfeilbare woord is van God, prediken en belijden zij de fundamentele waarheden van het Christelijk geloof met behulp van de “Logos” (het “woord”) over de gehele wereld. 
(Bron: Nieuws van de RDM, nov/dec 1976) 

Omschrijving: 
Het evangelisatieschip “Logos” onderging in 1976 een dokbeurt in dok 7, d.w.z. voornamelijk knippen en scheren en het verven van de romp en het roerwerk. 

Artikelen: 
– “Logos”, een oude bekende was weer even aan de werf, Nieuws van de RDM, nov/dec 1976, blz. 6: PB-1976-11-12.pdf.

Bronnen:
– Artikelen hierboven.