“Andros Star”, tanker, 1981, ladingpompturbines.

Foto boven: De RDM repareerde tijdens een reis de ladingpompturbines van de tanker “Andros Star”.

Reisreparatie ladingpompturbines “Andros Star”. 
Op 26 december 1980 vloog de heer Hofman voor de RDM naar Milford Haven, Pembroke in Engeland om een lekkage te onderzoeken van de ladingpompturbines van de “Andros Star”. 
Na inspectie bleek, dat de lagers en asafdichtingen moesten worden vernieuwd, hetgeen ter plaatse niet mogelijk was, omdat tijdens het lossen van de lading niets kon worden ondernomen. Op verzoek van de rederij zou men daarop het schip weer opvangen in Port Said om tijdens de reis door het Suez kanaal de reparatie te kunnen klaren. 
Daartoe stapten de heren Hofman en Van der Stel op het vliegtuig naar Cairo om vandaar door te reizen naar Port Said. Tijdens de tocht door het Suez kanaal bleek al spoedig, dat het karwei zo omvangrijk was, dat men zou moeten meevaren tot Dubai. 
Later werd echter besloten deze haven niet aan te doen, zodat onze mensen pas in Muscat aan de Golf van Oman van boord konden. 
Na het vervullen van allerlei formaliteiten om de benodigde visa te bemachtigen, kon men huiswaarts keren, waarmee door deze RDM-ers een goed stuk reisreparatiewerk was afgeleverd. 
(Bron: Nieuws van de RDM, jan/ febr/ mrt 1981) 

Omschrijving: 
De RDM repareerde tijdens een reis de ladingpompturbines van de tanker “Andros Star”. 

Citaten: 

Artikelen: 
– Reisreparatie ladingpompturbines “Andros Star”, Nieuws van de RDM, jan/ febr/ mrt 1981, blz 15: PB-1981-01-02-03.pdf.

Bronnen: 
– Auke Visser